"Some people feel the rain . Others just get wet." - Bob Marley

marți, 15 ianuarie 2013

Tu ce faci cu 2% din salariul tau?



La fiecare inceput de an, conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit. In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.
2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.
            Va invit ca anul acesta sa directionam acest impozit catre centrul de plasament Antonio din Constanta . Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 25 mai 2013. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat. Daca poti alege unde sa contribui cu aceasta suma , de ce sa nu o faci? Nu lasa pe altcineva sa aleaga in locul tau .
            Pentru mai multe detalii si pentru formular va rugam sa ne contactati, pe pagina de Facebook “Dar din dar se face Rai”. Multumim tuturor celor care se implica si sunt alaturi de organizatoarele campaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu